Nørklerne

Aktivitet Nørklerne

Samvær og fællesskab omkring håndarbejde er omdrejningspunktet i nørkleaktiviteten

Nørkleaktiviteten er en lokal social aktivitet med internationalt formål. Røde Kors`frivillige nørklere mødes regelmæssigt i grupper og syr, strikker eller hækler børnetøj, som hovedsageligt sendes til Røde Kors`udviklingsprojekter i det meste af verden.
Nørklertøjet sendes til steder i verden, hvor fattigdom og kulde gør vinteren svær at komme igennem. Her luner en dejlig sweater eller et godt tæppe. Der findes også steder, hvor tørken og varmen plager, og børnene leder efter tryghed i en hverdag med mangler. Her betyder det meget at have en fin skjorte eller en dukke, man kan kramme.
I Danmark støtter nørklerne også sårbare f.eks. i asylcentrene, og De strikker bamser til børn af indsatte i arresten og fængsler. Derudover laves ting, der sælges i Røde Kors-butikkerne til fordel for hjælpearbejdet.

Baggrund

Nørkleraktiviteten har eksisteret siden 1983 og har mere end 5.000 frivillige i 262 nørklegrupper over hele landet. Der fremstilles ca. 35 ton baby- og børnetøj på årsbasis efter faste mønstre og opskrifter. Materialerne er genbrug og donationer fra private og virksomheder med stof og garn i overskud

 kontakt.

Lillian

Lykke Christensen
Tlf.: 21268213
email.: lykkeogjohn@hotmail.com