Sidste nyt fra Vågetjenesten

Vågetjenesten på Møn

Vågekonen – eller vågemandens fornemeste opgave er at sidde hos en person, som er døende, så De ikke ligger alene i deres sidste timer.
At sidde og trøste og være nærværende. Sådan var det i gammel tid, og sådan er det endnu
Alt for mange mennesker i dag er alene og bange, uden nogen ved Deres side, og derfor er vågekonens og vågemandens indsats aktuel.
Vågetjenesten på Møn og Sydsjælland er en aktivitet hos DRK Møn, og drevet af frivillige folk, der ønsker at stå til rådighed for en døende. Vi kommer som en “reserve pårørende ” og dækker, hvor De egentlige pårørende ikke kan være tilstede – eller i de tilfælde, hvor der ingen pårørende er.
Vi har hverken religiøse eller plejemæssige formål – det hanler om medmeneskelighed og nærvær. Vi holder i hånden, læser højt, synger, beroliger, lytter eller blot er nærværende.
Vågetjenesten rykker ud til plejecentre og private hjem på Møn, Nyord, Bogø samt et par steder på Sydsjælland i Vordingborg Kommune.
Der er altid brug for flere vågefolk, så vi hurtig kan komme ud til folk i nød. Der er ingen krav eller forudsætninger for at være med – blot en kort samtale med aktivitetslederen
Har du lyst til at være med, eller bare høre lidt mere, så kontakt os og få en uforpligtende snak om hvad vi gør og hvordan vi gør det

IMG_5842

Aktivitetsleder
Lene Dam – Nielsen
Søndersognsvej 70
telefon: 50579288
mail:  vaagerne@gmail.com